Rasadnik

“Naš cilj je stvaranje dugoročne suradnje s klijentima na obostrano zadovoljstvo, što postižemo adekvatnim savjetovanjem, kvalitetom ponuđenih sadnica te brzom i pouzdanom uslugom.”

Rasadnik Parkova plus bavi se trgovinom probranim sadnicama ukrasnog bilja karakterističnog prvenstveno za primorsko podneblje. Suradnja s renomiranim europskim rasadnicima omogućuje nam da realiziramo sve želje i zahtjeve naših klijenata, stoga možemo na zahtjev isporučiti razne raritete, egzote i nestandardne uzraste bilja.

Politika tvrtke temelji se na suradnji s vrhunskim uzgajivačima bilja s dugogodišnjom tradicijom, stranim i domaćim, baziranim na povjerenju i kvaliteti. Ustaljena suradnja s povjerenjem omogućuje nam izdavanje garancije za naše proizvode, u slučajevima kada naša tvrtka izvodi sadnju i održavanje biljnog materijala.

Naravno, naša profesionalna obveza je informiranje klijenta o specifičnostima željenog bilja te potrebnom njegom koje ono zahtijeva uz, po potrebi, preporuku alternativnih rješenja.

Aktualno u ponudi

Sarcococca ruscifolia (Buxaceae)

Zimzeleni, ljupki grm intenzivnog mirisa iz porodice šimširovki. Raste oko 1m u visinu i širinu. Voli polusjenu, a uspijeva i u potpunoj sjeni, no traži zaštićeni položaj od hladnih zimskih vjetrova. Može se saditi u grupama, kao neformalna niska živa ograda ili u podrastu viših biljaka.

Uz prekrasne sjajne zelene listove, tijekom zime se pojavljuju mali, neugledni cvjetići koji imaju intenzivan slatkasti miris koji se širi uokolo. Ako ovaj grm ne vidite, onda ćete ga u vrijeme cvatnje namirisati! Nakon cvatnje okiti se crnim ili crvenim bobicama koje vesele ptice.

Preporuke za božićno drvce – kao sadnica

Tradicionalna ponuda:

Abies nordmanianna – sadnice kavkaske jele, koja je zadnjih godina vrlo tražena i popularna. Miris njezinih grana unosi u dom svježinu snježnih četinarskih šuma.

Picea abies – obična smreka

Uz ove tipične vrste koje se koriste kao božićno drvce, u ponudi je još nekoliko vrsta za one koji žele nešto drugačije i novo u svom domu ili ispred njega:

Cupressus arizonica, Picea glauca ‘Conica’, Picea pungens ‘Hoopsii’

Taxus baccata ‘Fastigiata’, Thuya occ. ‘Smaragd’

Uz ove četinarske vrste, i neke od lisnatih vrsta mogu poslužiti kao ‘nosač’ šarenih kuglica i svjetlucavih trakica, kao npr.:

Ilex aquifolium ‘Variegata’

Nandina domestica

Lantana camara L. – listopadni grm

Lantana camara L.– listopadni grm iz porodice Verbenaceae kojimože narasti i do 2 m. Porijeklom je iz tropskih područja Južne Amerike.

Uzgaja se zbog šarenih cvjetova skupljenih u štitaste cvatove kojicvjetaju cijelo ljeto.

Voli sunčane položaje, plodno, dobro drenirano tlo i dosta vode ljeti. Vrlo je osjetljiva na niske temperature.

 

Katalog bilja

U našem rasadniku možete pronaći širok asortiman biljaka i materijale potrebne za uspješnu sadnju i ostale zahvate u vrtu koji su redovni dio ponude:
-stablašice-zimzelene/listopadne, grmlje, ruže, začinsko i aromatično bilja, trajnice, voćne sadnice – jednogodišnje/višegodišnje i egzote
-supstrati univerzalni i specijalni za određene vrste, kolci za učvršćivanje stabala, malčevi, travno sjeme i vaze


Uz prodaju biljnog materijala nudimo i mogućnost prijevoza te ugradnju istog na lokaciju.

Posjet našem rasadniku te osobni kontakt s osobljem osigurava Vam konkretne savjete te efikasniji odabir biljnog materijala u skladu s Vašim potrebama i estetskim preferencijama, poštivajući optimalne zahtjeve lokacije, kvalitete tla i mikroklimatskog obilježja.

Osječka 67b, 51 000 RIJEKA, tel. +385 51 500 484, fax +385 51 268 276, e-mail: rasadnik@parkovi.hr