Rasadnik

“Naš cilj je stvaranje dugoročne suradnje s klijentima na obostrano zadovoljstvo, što postižemo adekvatnim savjetovanjem, kvalitetom ponuđenih sadnica te brzom i pouzdanom uslugom.”

Rasadnik Parkova plus bavi se trgovinom probranim sadnicama ukrasnog bilja karakterističnog prvenstveno za primorsko podneblje. Suradnja s renomiranim europskim rasadnicima omogućuje nam da realiziramo sve želje i zahtjeve naših klijenata, stoga možemo na zahtjev isporučiti razne raritete, egzote i nestandardne uzraste bilja.

Politika tvrtke temelji se na suradnji s vrhunskim uzgajivačima bilja s dugogodišnjom tradicijom, stranim i domaćim, baziranim na povjerenju i kvaliteti. Ustaljena suradnja s povjerenjem omogućuje nam izdavanje garancije za naše proizvode, u slučajevima kada naša tvrtka izvodi sadnju i održavanje biljnog materijala.

Naravno, naša profesionalna obveza je informiranje klijenta o specifičnostima željenog bilja te potrebnom njegom koje ono zahtijeva uz, po potrebi, preporuku alternativnih rješenja.

Aktualno u ponudi

RUŽA PENJAČICA – Rosa banksiae “Lutea”

Uz veliki broj ruža penjačica raskošnih boja, mirisa i veličine cvijeta, ova je svojim bogatstvom sitnog, punog, žutog i nadasve ljupkog cvijeta definitivno princeza među ružama!
Izuzetno brzo raste, do 6m u visinu i do 3m u širinu, ima duge izboje, gotovo je bez trnja i zimzelenog je lista. Izvrstan je izbor za pergole, lukove, ograde i slične strukture, a voli osunčanu poziciju.
Tolerantna je prema suhom tlu, ali ipak preferira uravnoteženu količinu vode.
Slika govori više od riječi, a ako prošetate do našeg rasadnika, ugledati ćete ju na ogradi
caffe bara pa je taj susret uživo–osobito u svibnju tijekom cvatnje–za pamćenje.

CERCIS SILIQUASTRUM – judić, judino drvo

Listopadno stablo iz porodice mahunarki (Fabaceae). Naraste do 8m visine, ima široku, okruglu krošnju, cvjeta ružičastim cvjetovima u ožujku ili travnju, prije listanja. Ima sposobnost stvaranja cvjetića iz starog debla – kauliflorija.
Plod je smeđa mahuna koja često ostaje na stablu i preko zime. Traži sunčani položaj, otporan je na sušu, skromnih je zahtjeva u pogledu zemljišta, podnosi gradska onečišćenja, ali ne podnosi dugotrajan i jaki mraz.

CAMELLIA JAPONICA – Japanska kamelija

Osnovni oblik i jedna od najpoznatijih vrsta kamelija. Visok, uspravan i širok grm ili malo stablo visine i širine do 8m, sjajnog tamno
zelenog lista, te jednostavnog crvenog cvijeta. Vrijeme cvatnje ove vrste je uglavnom rano proljeće. Za lijep izgled i rast kamelije potrebno je osigurati polusjenovit položaj koji je zaklonjen od hladnog vjetra i ranog jutarnjeg sunca. Kao i kod svih kamelija, izražena je potreba za kiselom reakcijom tla, što uvjetuje potrebu dodavanja kiselih supstrata u tlo. Ako joj osiguramo životne uvjete koje traži, biti će prekrasan soliterni
primjerak vrta, cvjetno-lisnata ograda, ”buket” raznih boja i oblika na prostranim parkovnim površinama, ”ljubimica” unutar doma…
Elegancija ove vrste i njezinih kultivara nema konkurencije u grupi grmolikih biljaka.

Ovo je vrsta iz koje su potekli mnogi križanci – više od 2.000 – s raznolikim oblicima cvijeta (jednostavni, poludupli, anemona-oblik,božur-oblik,ruža – dupli i obični dupli), veličinama ili bojom cvijeta (od snježno bijele, preko puno nijansi roza i crvene te moguće dvije do tri boje na jednom cvijetu).

Kvarnerska ljepotica Opatija je grad kamelije!

 

Katalog bilja

U našem rasadniku možete pronaći širok asortiman biljaka i materijale potrebne za uspješnu sadnju i ostale zahvate u vrtu koji su redovni dio ponude:
-stablašice-zimzelene/listopadne, grmlje, ruže, začinsko i aromatično bilja, trajnice, voćne sadnice – jednogodišnje/višegodišnje i egzote
-supstrati univerzalni i specijalni za određene vrste, kolci za učvršćivanje stabala, malčevi, travno sjeme i vaze


Uz prodaju biljnog materijala nudimo i mogućnost prijevoza te ugradnju istog na lokaciju.

Posjet našem rasadniku te osobni kontakt s osobljem osigurava Vam konkretne savjete te efikasniji odabir biljnog materijala u skladu s Vašim potrebama i estetskim preferencijama, poštivajući optimalne zahtjeve lokacije, kvalitete tla i mikroklimatskog obilježja.

Osječka 67b, 51 000 RIJEKA, tel. +385 51 500 484, fax +385 51 268 276, e-mail: rasadnik@parkovi.hr