Rasadnik

“Naš cilj je stvaranje dugoročne suradnje s klijentima na obostrano zadovoljstvo, što postižemo adekvatnim savjetovanjem, kvalitetom ponuđenih sadnica te brzom i pouzdanom uslugom.”

Rasadnik Parkova plus bavi se trgovinom probranim sadnicama ukrasnog bilja karakterističnog prvenstveno za primorsko podneblje. Suradnja s renomiranim europskim rasadnicima omogućuje nam da realiziramo sve želje i zahtjeve naših klijenata, stoga možemo na zahtjev isporučiti razne raritete, egzote i nestandardne uzraste bilja.

Politika tvrtke temelji se na suradnji s vrhunskim uzgajivačima bilja s dugogodišnjom tradicijom, stranim i domaćim, baziranim na povjerenju i kvaliteti. Ustaljena suradnja s povjerenjem omogućuje nam izdavanje garancije za naše proizvode, u slučajevima kada naša tvrtka izvodi sadnju i održavanje biljnog materijala.

Naravno, naša profesionalna obveza je informiranje klijenta o specifičnostima željenog bilja te potrebnom njegom koje ono zahtijeva uz, po potrebi, preporuku alternativnih rješenja.

Aktualno u ponudi

CAMELLIA JAPONICA – Japanska kamelija

Osnovni oblik i jedna od najpoznatijih vrsta kamelija. Visok, uspravan i širok grm ili malo stablo visine i širine do 8m, sjajnog tamno
zelenog lista, te jednostavnog crvenog cvijeta. Vrijeme cvatnje ove vrste je uglavnom rano proljeće. Za lijep izgled i rast kamelije potrebno je osigurati polusjenovit položaj koji je zaklonjen od hladnog vjetra i ranog jutarnjeg sunca. Kao i kod svih kamelija, izražena je potreba za kiselom reakcijom tla, što uvjetuje potrebu dodavanja kiselih supstrata u tlo. Ako joj osiguramo životne uvjete koje traži, biti će prekrasan soliterni
primjerak vrta, cvjetno-lisnata ograda, ”buket” raznih boja i oblika na prostranim parkovnim površinama, ”ljubimica” unutar doma…
Elegancija ove vrste i njezinih kultivara nema konkurencije u grupi grmolikih biljaka.

Ovo je vrsta iz koje su potekli mnogi križanci – više od 2.000 – s raznolikim oblicima cvijeta (jednostavni, poludupli, anemona-oblik,božur-oblik,ruža – dupli i obični dupli), veličinama ili bojom cvijeta (od snježno bijele, preko puno nijansi roza i crvene te moguće dvije do tri boje na jednom cvijetu).

Kvarnerska ljepotica Opatija je grad kamelije!

ERIOBOTRYA JAPONICA – nešpula, japanska mušmula

Zimzeleno stablo iz porodice ruža (Rosaceae). Naraste do 8m visine, ima okruglastu gustu krošnju, cvjeta tijekom zime neuglednim cvjetovima ugodnog mirisa gusto skupljenih u metličaste cvatove, a iz kojih se kasnije razvijaju žuto-narančasti jestivi plodovi koji dozrijevaju u lipnju, osvježavajući su i sočni, slatka okusa. Odgovaraju joj sunčana staništa, svježa, dobro drenirana tla, otporna je na sušu, ali ne podnosi niske temperature.

Olea europea L. – maslina

Olea europea L. – maslina je zimzeleni grm ili stablo iz porodice Oleaceae.

Stablo naraste do 10m visine, a deblo je nepravilno, raznih struktura kore, a sve ovisno o starosti i uvjetima u kojima raste. Razvija više grana kao osnovu za široku krošnju.

Stablo masline sve više se sadi u okućnicama kao skulptura i simbol dugovječnosti. Raste uz obale Mediterana, a kod nas u primorskom području. Za rast i razvoj traži dovoljno topline i sunca, ne podnosi temperature ispod –10°C, sporog je rasta.

Kao odrasle sadnice mogu se naći u raznim oblikovnim formama i visinama.

 

Katalog bilja

U našem rasadniku možete pronaći širok asortiman biljaka i materijale potrebne za uspješnu sadnju i ostale zahvate u vrtu koji su redovni dio ponude:
-stablašice-zimzelene/listopadne, grmlje, ruže, začinsko i aromatično bilja, trajnice, voćne sadnice – jednogodišnje/višegodišnje i egzote
-supstrati univerzalni i specijalni za određene vrste, kolci za učvršćivanje stabala, malčevi, travno sjeme i vaze


Uz prodaju biljnog materijala nudimo i mogućnost prijevoza te ugradnju istog na lokaciju.

Posjet našem rasadniku te osobni kontakt s osobljem osigurava Vam konkretne savjete te efikasniji odabir biljnog materijala u skladu s Vašim potrebama i estetskim preferencijama, poštivajući optimalne zahtjeve lokacije, kvalitete tla i mikroklimatskog obilježja.

Osječka 67b, 51 000 RIJEKA, tel. +385 51 500 484, fax +385 51 268 276, e-mail: rasadnik@parkovi.hr