Rasadnik

“Naš cilj je stvaranje dugoročne suradnje s klijentima na obostrano zadovoljstvo, što postižemo adekvatnim savjetovanjem, kvalitetom ponuđenih sadnica te brzom i pouzdanom uslugom.”

Rasadnik Parkova plus bavi se trgovinom probranim sadnicama ukrasnog bilja karakterističnog prvenstveno za primorsko podneblje. Suradnja s renomiranim europskim rasadnicima omogućuje nam da realiziramo sve želje i zahtjeve naših klijenata, stoga možemo na zahtjev isporučiti razne raritete, egzote i nestandardne uzraste bilja.

Politika tvrtke temelji se na suradnji s vrhunskim uzgajivačima bilja s dugogodišnjom tradicijom, stranim i domaćim, baziranim na povjerenju i kvaliteti. Ustaljena suradnja s povjerenjem omogućuje nam izdavanje garancije za naše proizvode, u slučajevima kada naša tvrtka izvodi sadnju i održavanje biljnog materijala.

Naravno, naša profesionalna obveza je informiranje klijenta o specifičnostima željenog bilja te potrebnom njegom koje ono zahtijeva uz, po potrebi, preporuku alternativnih rješenja.

Aktualno u ponudi

Olea europea L. – maslina

Olea europea L. – maslina je zimzeleni grm ili stablo iz porodice Oleaceae.

Stablo naraste do 10m visine, a deblo je nepravilno, raznih struktura kore, a sve ovisno o starosti i uvjetima u kojima raste. Razvija više grana kao osnovu za široku krošnju.

Stablo masline sve više se sadi u okućnicama kao skulptura i simbol dugovječnosti. Raste uz obale Mediterana, a kod nas u primorskom području. Za rast i razvoj traži dovoljno topline i sunca, ne podnosi temperature ispod –10°C, sporog je rasta.

Kao odrasle sadnice mogu se naći u raznim oblikovnim formama i visinama.

Photinia x fraseri ‘Red Robin’

Photinia x fraseri ‘Red Robin’ – fotinija je zimzeleni grm ili stablo

porijeklom s Novog Zelanda. Ako raste kao stablo, visine i širine je oko 3-5m.

Budući da ima vrlo izraženu karakteristiku crvenog mladog lišća, idealna je za formiranje živih ograda. Od kasnog proljeća do kraja ljeta lišće pozeleni. Cvjeta u svibnju u formi cvata s mnogo malih cvjetova. Vrsta je koja podnosi različite vrste tla, a za primorske krajeve važno je što dobro podnosi vapnenasta tla. Značajna joj je karakteristika i velika otpornost na bolesti.

U prodaji se mogu naći i forme malih stabala ili forma špalira, koji su odlični za brzo stvaranje barijera, kako na balkonima tako i u vrtovima.

 

Katalog bilja

U našem rasadniku možete pronaći širok asortiman biljaka i materijale potrebne za uspješnu sadnju i ostale zahvate u vrtu koji su redovni dio ponude:
-stablašice-zimzelene/listopadne, grmlje, ruže, začinsko i aromatično bilja, trajnice, voćne sadnice- jednogodišnje/višegodišnje i egzote
-supstrati univerzalni i specijalni za određene vrste, kolci za učvršćivanje stabala, malčevi, travno sjeme i vaze


Uz prodaju biljnog materijala nudimo i mogućnost prijevoza te ugradnju istog na lokaciju.

Posjet našem rasadniku te osobni kontakt s osobljem osigurava Vam konkretne savjete te efikasniji odabir biljnog materijala u skladu s Vašim potrebama i estetskim preferencijama, poštivajući optimalne zahtjeve lokacije, kvalitete tla i mikroklimatskog obilježja.

Osječka 67b, 51 000 RIJEKA, tel. +385 51 500 484, fax +385 51 268 276, e-mail: rasadnik@parkovi.hr